Meer foto’s NLdoet dag 2015 in het Landgoed De Waardhoff
23/03/2015
Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs 2015
24/03/2015

Grote opkomst presentatie wandelboekje “Mescher Ommetje” in 2015

Op vrijdag 20 maart 2015 was de officiële presentatie van het nieuwe wandelboekje “Mescher Ommetje”. Deze werd gehouden in het “kabinet” van de Feesthoeve De Laathof in Mesch. Er werden al veel mensen verwacht die uitgenodigd waren maar de opkomst van meer dan 80 geïnteresseerden  was een prettige verrassing.

Naast leden van het IVN waren er ook nieuwe gezichten en twee wethouders, te weten Armand Opreij en Gerry Jacobs, aanwezig. Na een korte inleiding van vice voorzitter Maarten van der Sande kwamen ook de samenstellers van het wandelboekje Tineke de Jong en Johan Stoffer aan het woord waarbij Tineke en de ontwerper Paul Hertoghs voor hun inzet in het zonnetje werden gezet. Ook de “bloemenmeisjes” werden onderscheiden met een speciale bloemenkrans.

Voor de auteur Tineke de Jong is het alweer het tiende wandelboekje wat zij samen met anderen heeft gemaakt. De inzet van Tineke wordt altijd zeer gewaardeerd maar er werd haar wel gewezen op het feit dat zij soms te veel hooi op haar vork/kar neemt als werkpaard (zie foto beneden).

Uit de grote opkomst blijkt dat de cultuur-historie van Mesch en omgeving veel mensen aanspreekt. Korte ommetjes, zoals het Mescher Ommetje, in de directe woonomgeving en de natuur dichtbij zullen de bewoners zeker gebruik van gaan maken.

Trekpaard Tineke

Trekpaard Tineke met veel hooi op de wagen

 

BEKIJK ALLE FOTO’S VAN DE PRESENTATIE

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.