Natuur-minibieb bij De Waardhoff

De eerste bloeiende sneeuwklokjes
30/12/2016
NLdoet dag vrijdag 10 maart 2016: Waar komen deze maaskeien vandaan?
30/12/2016

Natuur-minibieb bij De Waardhoff

In het opengestelde particuliere natuurgebied De Waardhoff is d.d. 15 december 2016 nu ook een “Natuur-minibieb” geplaatst in het centrum tegen het insectenhotel en bij de 6 natuur-educatiepanelen. Deze kleine boekenkast wordt gevuld met boeken en tijdschriften over de natuur. Iedereen kan hier GRATIS een boek lenen en ruilen of zelf erbij plaatsen.

De gemeente Eijsden-Margraten heeft deze Minibieb aan ons geschonken met als doel natuureducatie voor buurtbewoners + kinderen en ook wandelaars.

De minibieb is gemaakt door de stichting Wereldwijd uit Eckelrade en inmiddels staan er in de gemeente in totaal 16 minibiebs. IVN-Eijsden heeft het eerste boek (fietsroutes Limburg) en tijdschriften geleverd waaronder de gids Eijsder Beemden.

Ter plaatse kun je ook zitten om rustig boeken en tijdschriften te bekijken of te lezen met een mooi uitzicht op het dorp Mesch en België. Interesse? Maak dan eens een ommetje Mesch naar de natuur-minibieb.

Natuureducatie voor en door buurtbewoners en bezoekers.

Het boekje “Mescher Ommetje” (een natuur- en cultuurhistorische wandeling) van het IVN-Eijsden is voor €8 nog te koop in de plaatselijke horeca en winkels.

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.