De ene buizerd is de andere niet
05/03/2015
Meer foto’s NLdoet dag 2015 in het Landgoed De Waardhoff
23/03/2015

NLdoet dag 2015 in Landgoed De Waardhoff groot succes

Zaterdag 21 maart was het zover: de NLdoet dag in het Landgoed De Waardhoff. Ondanks het ietwat sombere weer was er toch een grote opkomst van meer dan 40 personen die allemaal met veel enthousiasme en plezier aan het werk gingen in dit nieuwe stukje natuur op de Steenberg in Mesch.

Samen werken in de buitenlucht is gezellig, gezond en je leert ook andere mensen kennen.
Zo werden er fruitbomen gesnoeid, omgewaaide bomen gezaagd, werden de takken opgeruimd, takkenhopen en takkenrillen gemaakt en werd er begonnen met de bouw van een nieuw insectenhotel. Ook werden heggen gesnoeid en andere beheer- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.  Natuurlijk werd er voor de inwendige mens gezorgd met vers belegde broodjes, verse appelsap en heerlijke zelfgemaakte groentesoep, iets waar alle deelnemers heerlijk van genoten na het harde werken.

De NLdoet dag vond plaats de dag nadat het boekje “Mescher Ommetje” werd gepresenteerd aan meer dan 80 genodigden en geïnteresseerden die allen naar De Laathof in Mesch waren gekomen op vrijdagmiddag 20 maart. Het wandelboekje is inmiddels voor 8 euro te koop bij meerdere verkooppunten zoals de VVV’s, plaatselijke horeca en winkels.

Landgoed “De Waardhoff” is een nieuw stukje natuur op de Steenberg bij Mesch. Dit landgoed wordt beheerd door een particulier natuurbeheerder, maar deze is ook IVN-er, en hij wil het terrein biodiverser inrichten, zowel voor dier als mens. Bomen en struiken planten, akkers inzaaien met bloemrijke planten, bankjes plaatsen om te genieten, observatiepunten inrichten, soortenbescherming door aanleg poel, insectenhotel, enz.

BEKIJK HIER ALLE FOTO’S VAN DE NLDOET DAG (deel 1)

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.