NLdoet dag 11 maart 2018 in De Waardhoff

NLdoet dag vrijdag 10 maart 2016: Waar komen deze maaskeien vandaan?
30/12/2016
Klussen 2018 in De Waardhoff
18/01/2017

NLdoet dag 11 maart 2018 in De Waardhoff

Op zaterdag 11 maart van 9 uur tot 13 uur vindt weer de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats op Landgoed De Waardhoff. Tijdens deze leuke en leerzame dag gaan we onderhoudswerkzaamheden doen, snoeiwerk verrichten, klussen, onthekken en beheerwerk uitvoeren.

Meldpunt is bij de hoofdtoegang tegenover Heiweg 3, Mesch.

DIERENHOTEL, VLINDERIDYLLE, ONTHEKKEN

In het natuurgebied “De Waardhoff” in Mesch willen wij (IVN Eijsden) samen met andere actieve natuurliefhebbers realiseren:

1 Een DIERENHOTEL voor insecten (o.a. wilde bijen), vogels, kleine zoogdieren en amfibieën als schuil-, rust- of voedselplek. Met dikke houten palen als frame en een vulling van boomstronken/schijven.

2 Een VLINDERIDYLLE door het inzaaien met bloemzaad van meerjarige, inheemse planten als voedselplek voor vlinders, bijen en andere insecten. Ook wandelaars kunnen dan s’ zomers genieten van de kleurrijke bloemen en insecten.

3 ONTHEKKEN: door het weghalen van tussen-afscheidingen en prikkeldraad percelen verbinden en daarmee meer bewegingsruimte geven aan grotere dieren.

EDUCATIEPANEEL GEOLOGIE op de Steenberg Mesch

Op de Steenberg in Mesch willen wij (IVN Eijsden) samen met andere actieve natuurliefhebbers realiseren:

1 Een EDUCATIEPANEEL over de aanwezige maaskeien met uitleg geologie en oorsprong. De maaskeien zijn op de Steenberg geplaatst als symbool voor deze plek. Betrokken zijn bij het ontwerpen en plaatsen van het informatiepaneel. Aanbrengen silex rond de stenen om onkruid te voorkomen.

2 HERSTEL BERMFLORA Bij de maaskeien langs het voetpad de bermflora herstellen door afmaaien van onkruid en snoeien van struiken.

Iedereen is welkom en DOE MEE als vrijwilliger samen met je (klein)kinderen of hele familie!

Inlichtingen en aanmelden via info@waardhoff.nl of telefonisch via 06-54255572.

MEER INFORMATIE IS OOK TE VINDEN OP DE WEBSITE VAN NLdoet, KLIK HIER

 

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.