Welke vlinders zitten in uw tuin?
01/05/2015
Reportage inrichting insectenhotel door schoolkinderen OBS Mesch 2015
19/05/2015

Schoolkinderen maken insectenhotel 2015

insectenhotel2Dinsdag 12 mei van 13.00 – 15.00 uur gaan de kinderen van OBS Mesch de eigenaar van landgoed De Waardhoff en IVN-Eijsden meehelpen het insectenhotel in te richten. Belangstellenden zijn welkom, maar ook daarna kunt u het insectenhotel aanvullen met materialen van thuis of uit de natuur.

Neem een houtblok mee, holle stengels, stro, vette klei of echte löss in een emmertje, oude dakpannen, spouwmuurstenen, enz., maar je kunt ook ter plaatse naar materiaal zoeken om het insectenhotel mooi in te richten.

Kom dan met je (groot)ouders naar landgoed “De Waardhoff” ingang tegenover Heiweg 3 en na de kersenboomgaard rechts naar beneden.

Met insecten en met name bijen gaat het slecht en vooral bijen zorgen voor bevruchting en dus voor appels en peren of lekkere groenten voor op je bord.  Bijgaand een mooi voorbeeld van een insectenhotel met nestruimte voor allerlei insecten, maar vooral voor solitaire bijen, die overigens niet kunnen steken, ze hebben geen angel of hun angel is te klein.

Je komt toch ook even langs.

Voor meer info tineke.de.jong@kpnplanet.nl of bel 043-3521109

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.