Mescher Ommetje Wandeling op 26 april 2015
13/04/2015
Dood doet leven niet alleen voor aaseters
29/04/2015

Staatsbosbeheer richt webcamcamera’s op de das

Foto: Mark Zekhuis

Foto: Mark Zekhuis

Foto: Mark Zekhuis

Na webcams bij de vos, bever, zeearend en oehoe zet Staatsbosbeheer dit voorjaar de camera’s aan bij een nieuw dier: de das. Vanaf 30 maart 16 uur is via de website www.volgdedas.nl een dassenfamilie uit Drenthe te volgen. Zo wil Staatsbosbeheer in het Jaar van de Das vieren dat het goed gaat met de das in Nederland en iedereen kennis laten maken met dit fascinerende dier. 

Jaar van de das

Nadat de das bijna was verdwenen, gaat het nu weer goed met de das in Nederland. Dat vieren we in 2015 met het Jaar van de Das. Om er voor te zorgen dat het goed blijft gaan, is het belangrijk dat mensen de das beter leren kennen. Daarom hoopt Staatsbosbeheer met Volg de Das op veel positieve aandacht voor deze goedmoedige lobbes.

‘Kasteelheer’

Dassen zijn erg schuw en vooral ‘s avonds en ’s nachts actief. Daardoor is dit boeiende dier nog niet zo bekend bij mensen. De das wordt door kenners wel omschreven als een ‘kasteelheer’. Een hechte dassenfamilie woont generaties lang in eenzelfde burcht, die ze regelmatig schoonmaken. Bovendien zijn ze heel sociaal, je ziet een das zelden alleen.

Lees verder op: http://www.natuurbericht.nl/?id=13659&Eid=16174

 

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.