Fruitoogst appelstroop 2019

Hoogstamfruitbomen in lentebloei
01/04/2019
Zomer 2019: opbrengen van maaisel bloemrijke graslanden
02/10/2019

Fruitoogst appelstroop 2019

Het “Ambachtshoes” uit de regio Banholt heeft donderdag 26 september appels en peren geplukt in onze hoogstamboomgaard van De Waardhoff in Mesch. Ook al het reeds aanwezige valfruit werd geraapt, maar er blijft gelukkig nog genoeg fruit over voor onze Waardhoff-dieren o.a. de dassen.

Het fruit werd met stokken en een telescopische hark uit de bomen geschut, waarbij de rapers gelukkig ongedeerd bleven. Toch maar plukhelmen kopen? Het verzamelde, biologische fruit werd met emmers in de 2 aanhangwagens gestort (1 voor de appels en 1 voor de peren) en na afloop kon de Appelstroopclub met 2 volle wagens vetrekken met een fruitlading genoeg voor de eerste stookbeurt op zaterdag 28 september, waarbij de verhouding appels-peren nauwkeurig wordt bepaald om de hoogste kwaliteit appelstroop te maken.

De door hen gemaakte, biologische appelstroop werd al eens eerder bekroond met de 1e prijs bij een Europese wedstrijd voor ambachtelijke producten in Italië. Nu gaan ze vol voor de Olympische spelen 2020 in Tokyo.

Bekijk onderstaand YouTube-filmpje:

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.