Uitnodiging presentatie wandelboekje “Mescher Ommetje” op vrijdag 20 maart 2015
25/01/2015
De stad als dassenvrij egelparadijs
09/02/2015

Handen uit de mouwen in landgoed “De Waardhoff” op zaterdag 21 maart 2015

Handen uit de mouwen in landgoed “De Waardhoff”
Zaterdag 21 maart 2015 van 09.30 – 13.30 uur
Ingang tegenover Heiweg 3

doemee

Op zaterdag wordt meegedaan aan NL.Doet en kan iedereen de handen uit de mouwen steken op de natuurwerkdag van “De Waardhoff”. Iedereen is welkom; kijk voor meer informatie op ivn.nl/eijsden.

Landgoed “De Waardhoff” is een nieuw stukje natuur op de Steenberg bij Mesch. Dit landgoed wordt beheerd door een particulier natuurbeheerder, maar deze is ook IVN-er, en hij wil het terrein biodiverser inrichten, zowel voor dier als mens. Bomen en struiken planten, akkers inzaaien met bloemrijke planten, bankjes plaatsen om te genieten, observatiepunten inrichten, soortenbescherming door aanleg poel, insectenhotel, enz.. Uw hulp is zaterdag 21 maart heel welkom om dit alles te realiseren, met educatieve intermezzo’s en iets voor de inwendige mens; u krijgt dan als dank het nieuwe wandelboekje “Mescher Ommetje”.

13.30 – 15.00 uur een kort ommetje door “De Waardhoff”, waarbij tevens de werkzaamheden in de afgelopen twee jaar worden getoond, die dit stukje nieuwe natuur toegankelijker hebben gemaakt voor dier en mens.

Voor zaterdag kunt u zich opgeven via de site van NL.Doet of via tineke.de.jong@kpnplanet.nl of 043-3521109.

IVN-Eijsden

Johan
Johan
Landgoed De Waardhoff is particulier eigendom van de familie Stoffer. Johan is lid van het IVN-Eijsden.

Comments are closed.